По успехот со „Налепница“, долгометражен филм за диџеј од јуручките села, интервју со Георги М. Унковски

Периодов сме во потрага по средства за мојот дебитантски долгометражен проект „Диџеј Ахмет“, кој ја раскажува приказната за едно момче …

Васил Зафирчев: Искрено се надевам на 6. сезона на „Преспав“. Имаме уште многу приказни за раскажување

Нема поголема сатисфакција за вербата, посветеноста и интензивната работа на сите нас кои сме вклучени во реализацијата на серијата – …

Емил Алексиев, ликовен критичар: Општеството го препуштивме во рацете на неуките, недоучените и приучените

Ликовна критика одамна нема. За да има критика неопходно е да постои општествен консензус за тоа што ова општество смета …

Реиздавањето на романот „Зора зад аголот“ од Димитар Солев – повод за разговор со Александар Прокопиев

Култните македонски дела „Зора зад аголот“ и „Кратката пролет на Моно Самоников“ од писателот Димитар Солев неодамна беа реобјавени во …