Изложба „Простор“ на современиот романски уметник Владимир Паун-Врапциу во „Остен“

Изложбата „Простор“ на современиот романски уметник Владимир Паун-Врапциу ќе биде отворена вечерва во 19 часот во галеријата „Остен“ во Скопје. …

Уметниците Дарко Алексовски и Нада Прља дел од меѓународната изложба EX-SITU

Македонските уметници Дарко Алексовски и Нада Прља учествуваат на групната меѓународна излоба „EX-SITU: Уметнички позиции за загрозениот биодиверзитет и соживот …