Ако Халки поттикне барем едно дете да го направи светов поубав, тогаш да, оваа професија е исплатлива

Трајче Павлов е артистот што ја илустрираше Сликовницата на Халки – проект на Фестивалот за литература и илустрација за деца …

Стиховите на Конески и на Хикмет на македонски и турски одекнаа од срцето на Истанбул

Особен ексклузивитет беше моментот кога ние македонските актери, Вујошевиќ и Настоски рецитиравме поезија на турски јазик, а актерите Локум и …