Споменици на културата: По што е уникатна Султанмуратовата џамија во Скопје?

Султанмуратовата џамија се наоѓа наспроти Бит-пазар, помеѓу поликлиниката и комплексот факултети. Според архитектонските облежја има базиликална форма. Проф. д-р Драги …

Полнет зајак, свинска плешка, вино од рози – рецепти за луксузни јадења на старите Римјани

Начини за готвење на полжави, тартуфи, секакви видови риби и морски полодови, сосови за фламинго, пудинзи и слатки… „Свари ја …