Реиздавањето на романот „Зора зад аголот“ од Димитар Солев – повод за разговор со Александар Прокопиев

Култните македонски дела „Зора зад аголот“ и „Кратката пролет на Моно Самоников“ од писателот Димитар Солев неодамна беа реобјавени во …

„Трчам, значи постојам“ – конкурс за најдобра песна во рамките на „Трка на поезијата“ во Струга

Меѓународната спортска манифестација „Трка на поезијата“ во организација на здружението „Спортски мостови“ од Струга распишa конкурс за најдобра необјавена творба …