Графичкиот роман „Сината е најтоплата боја“, според кој е снимен канскиот победник, објавен на македонски

Во издание на „Артконект“ објавена е книгата „Сината е најтоплата боја“ –  илустриран графички роман што раскажува за љубовта меѓу …

„Ши, ѕифри, копчи“ е сликовница во која стиховите стануваат слики, а илустрациите – песни

Сликовницата „Ши, ѕифри, копчи“ е најновото дело на авторот Владимир Лукаш и илустраторката Наталија Лукомска. Таа беше промовирана во книжарницата …

„Линијар. Бројки“ – нова стихозбирка на Митко Гогов

Издавачката куќа „Макавеј“ неодамна ја објави стихозбирката „Линијар [бројки]“ од современиот македонски поет Митко Гогов. Изданието претставува уметнички комплекс составен …