Реставрацијата на културното наследство како нејзин антипод: Примерот со црквата „Св. Ѓорѓи“ во Старо Нагоричане

Бизарното поплочување со „зеленикав шкрилец“ ја разбранува јавноста и го отвори прашањето за автентичноста на каменот кој не се вклопува …

За супертрагичната состојба на македонското културно наследство

„Од утре нема да биде професионално, туку суперпрофесионално“! Суперкомична изјава на првиот човек на Управата за заштита на културно наследство …