Врие во Средното уметничко: вработени бараат смена на директорот, тој вели – не се подготвени за промени

Претставки по однос на работата на училиштата, раководствата и вработените се доставуваат до Државниот просветен инспекторат како надлежна институција за …

МОН: Наставата на училиште воопшто не е замислена да се одвива на компјутери или таблети

Олеснителна околност е етапното воведување на промените, така што од септември потреба од електронски уреди за користење на електронски учебници …