Куп меѓународни медали освоија учениците од музичкото училиште „Васо Карајанов“ од Гевгелија

Меѓународни и национални медали освоија учениците од музичкото училиште „Васо Карајанов“ од Гевгелија. На Меѓународниот фестивал со натпреварувачки карактер на …

Реши задача креативно и освој „тоблероне“ – методи на наставникот Слаѓан Станковиќ за учениците да ја засакаат математиката

Дигиталните медиуми ги користи на секој можен начин за да ја приближи математиката до учениците во време на пандемијата од …

Врие во Средното уметничко: вработени бараат смена на директорот, тој вели – не се подготвени за промени

Претставки по однос на работата на училиштата, раководствата и вработените се доставуваат до Државниот просветен инспекторат како надлежна институција за …

МОН: Наставата на училиште воопшто не е замислена да се одвива на компјутери или таблети

Олеснителна околност е етапното воведување на промените, така што од септември потреба од електронски уреди за користење на електронски учебници …