Студенти решаваа предизвици на тема дигитализација и воведување на вештачката интелигенција во високото образование

Дигитализацијата и воведувањето на вештачката интелигенција во високото образование, како и за можностите за поддршка од јавните институции во креирање …

Наставник од Прилеп држи бесплатни подготовки за 6. одделение за општинскиот натпревар по математика

Бесплатни онлајн-подготовки за претстојниот општински напревар по математика за 6. одделение организира наставникот по математика Игор Богданоски од основното училичте …

Студентска размена, дигитализација и реформи – како членството во ЕУ ќе го промени македонското образование

Како државјани на ЕУ, македонските граѓани ќе го уживаат правото на слободно движење, односно, да патуваат, работат и живеат во …

Да се вратат приемните испити на факултетите – новина во Предлог-законот за средно образование

Испити на крајот на средното образование, односно воведувањето стручна матура и влезен академски испит се новините што ги носи Предлог-законот …

НАЈЧИТАНИ ВО 2023: Околу 300 наставници се обучија за шах, воведувањето како предмет сè уште оди тешко

Текстот за позитивните искуства од воведувањето на шахот во наставата во основното образование, беше еден од најчитаните во 2023 година. Шахот …