Дамјан Давков освои злато на Јуниорската балканска математичка олимпијада, за Македонија и сребро и две бронзи

Осмоодделенецот Дамјан Давков освои злато, Алексиј Тасиќ сребро, Бранко Јангеловски и Леонид Тодороски бронза на Јуниорска балканска математичка олимпијада (ЈБМО) …

Професорите по хемија се повлекуваат, губат талентираните ученици што освојуваат медали за Македонија

Системот е нефункционален од самиот почеток бидејќи државата не поддржува обезбедување на услови за подготовки ниту пак обезбедува средства за …