Роденденски концерт на Филхармонијата со врвните Даниел Роланд, виолина и Маја Богдановиќ, виолончело

Oркестарот на Филхармонијата ќе го одржи својот роденденски концерт насловен „Вдахновение“ вечерва во 20 часот во големата сала. Филхармонија е …

Маестра Дијана Имери Илкоска е првата жена што диригирала со престижниот оркестар „Гија Канчели“ во Тбилиси

Убави коментари, пофалби, аплаузи, распродаден концерт – ова е билансот од гостувањето на нашата диригентка Дијана Имери Илкоска во Тбилиси, …

Со барокна вечер ќе бидат одбележани 20 години „Полифонија“ и отворени Есенските музички свечености

Концертно сеќавање на музички фрагменти од реализирани настани ќе биде дел од програмата на концертот на оркестарот „Полифонија“ што ќе …