Постхумно објавена книга од Јован Ристов, еден од ретките што се занимаваа со правна заштита на културното наследство

За жал, по неговата смрт, просторот на правната заштита на македонското културно наследство остана непокриен доволно, вели проф. д-р Даворин …

Приказни од библиотеките во Македонија: Најактивната читателка има 74 години, а позајмува книги и за 93-годишната мајка

Две истоимени библиотеки „Браќа Миладиновци“, едната во Скопје, другата во Радовиш. Таа во главниот град – малечка, сместена во населба, …