Професија сеизмолог – каде во Македонија се образуваат кадрите што ги истражуваат земјотресите

Непредвидливоста, спонтаноста, секојдневната различност во работните обврски кои произлегуваат од ненадејната појава на земјотреси, но и примената на сè она …

Утре се отвора Македонскиот павилјон во Венеција: Чест и одговорност е да се биде национален претставник, вели Славица Јанешлиева

Чест е да се биде национален претставник на можеби најзначајната и најстарата светска манифестација од областа на визуелните/ликовните уметности. Но, …

Ана Опачиќ, режисерка: Апелирам „Дискретниот шарм на македонскиот филм“ да биде преведена на англиски јазик

Промоцијата на книгата „Дискретниот шарм на македонскиот филм“ од Ана Василевска неделава се одржа во „Јавна соба“ во Скопје Кога …