„Како ќе го делиме мачорот“ – претстава што успева лесно да ги соочи децата со тема за која тешко се зборува

Постојат теми што не може едноставно да им се доближат на децата, теми што го предизвикуваат еден поединец, семејство, aмрт …

Со „Поол“ би сакала да поттикнам разговор за реалноста на бруталниот живот на уметниците

Бескрајно сме благодарни за укажаната прилика и ни претставува огромна чест во вистинско светло да го претставиме нашето новоосновано здружение …

Сите ние сме стражари на ноќта – вечерва промоција на изложбената поезија на Марија Митева

Оваа изложбена поезија има призвук на рок-поезија, обработува урбани, општествени, социјални, геополитички, емотивни и егзистенцијални теми на сленговски јазик, кои …

Се потрудивме да продреме во нашето време и да создадеме перформанс во кој ќе ја видите бурата на младите актери

Шесте дена од заедничкиот процес во „Бура и продор“ беа длабоко истражување на ранливоста и човечката поврзаност, создавајќи моќна врска …

Еразмус+ ни помогна да научиме за други култури, да ги подобриме своите социјални вештини

Бевме охрабрени да организираме настани што би инспирирале други да работат на нивното физичко и ментално здравје. Преку различни активности …