Александар Божилов од Бугарија и Ива Павловиќ од Србија – апсолутни победници на 4. Стопанска Триоги триатлон

Трка каква што ù доликува на една метропола се случи завчера во Скопје, за време на 4. Stopanska Triogy Triathlon што се одржа во СЦ „Борис Трајковски“ и во околината. Најдобро од триатлнската заедница од регионот му даде посебен шмек на настанот, правејќи трката да биде врвна, поставувајќи нови стандарди. Главен спонзор на трката беше Стопанска лизинг АД Скопје. Наградите во главните категории ги врачија Жарко Кржаловски, директор на Стопанска лизинг и Дарко Костовски, директор на продажба.

Апсолутни победници на трката се Александар Божилов од триатлонскиот клуб „Космос“ од Софија, Бугарија и Ива Павловиќ од Клубот на екстремни спортови „Крагуевац“ од Србија. Второ место во машка конкуренција освои Филип Виленца од клубот „Максимир“ од Загреб, а трето – Борис Андреев од „Тритим“ од Софија. Кај жените, втора заврши Лана Гавриловиќ од ТК Сава Крагуевац, а трета – Анастасија Пејчева од Tri Team од Софија, Бугарија.

Ви ги споделуваме наградените во сите категориите:

Сениори

Мажи

1.Борис Андреев, Тритеам Софија, Бугарија

2.Албион Имери, Косово Триатлон Федерација, Косово

3.Матко Сариќ, ТК Максимир, Загреб, Хрватска

Жени

1.Лана Гавриловиќ, ТК Сава Сремска Митровица, Србија

2.Анастасија Пејчева, Tri Team, Софија

3.Магдалена Станковска, Триоги рејсинг Скопје

Јуниори

Мажи

1.Александар Божилов, Космос, Софија, Бугарија

2.Филип Виленица ТК Максимир Загреб

3.Андро Шертиќ, ТК Максимир Загреб

Жени

1.Ива Павловиќ, Клуб на екстремни спортови, Крагуевац, Србија

2.Роза Шпорчиќ, ТК Максимир, Хрватска

3.Мила Тркулја, ТК Максимир, Хрватска

Кадети

Мажи

1.Матеј Магдиќ, ТК Максимир Загреб

2.Валентин Илиев, Три плеј, Бугарија

3.Кристијан Колев,  ТК Палашев Пазарџик

Жени

1.Маша Марковиќ, Клуб на екстремни спортови, Крагујевац, Србија

2.Дуња Тодиќ, ТК Сава Сремска Митровица, Србија

3.Бистра Груевска, ТК Триоги Рејсинг, Скопје, Македонија

Мастерс 1

Мажи

1.Марко Најденовски

2.Филип Тодоровски, Триоги Рејсинг Скопје

3.Филип Најдовски, ТК Софка, Скопје

Жени

1.Душица Јанковиќ

2.Јелена Доневиќ, Триоги рејсинг, Скопје

3.Анита Величковска, Oxygen

Мастерс 2

 Мажи

1.Иво Илиев – Tri Play, Бугарија

2.Ицко Димитриевски, Триоги Рејсинг

3.Томислав Боцески, Korruners

Жени

1.Даниела Атанасовска, Триоги Рејсинг, Скопје

2.Даниела Камбурова, 3Extreme, Пловдив, Бугарија

3.Ана Мирковска-Гаврилов, Триоги Рејсинг, Скопје

Мастерс 3

Мажи

1.Јордан Гавазов, 3Extreme Plovdiv

2.Росен Трифонов, 3Extreme Plovdiv

Жени

1.Лела Каровска, Akka Run Club

Штафети

 1.Unlimited ((Росана Гошева, Зоран Шишковиски, Игор Јакимовски)

2.Fit Hub Marta Boys (Марта Челикова, Борис Богоевски, Борче Ѓорѓески)

3.ATG Macedonia (Мане Манов, Моника Стрезовска, Бојан Диков)

Деца 2

 Момчиња

1.Петар Павловиќ, Клуб на екстремни спортови „Крагуевац“, Србија

2.Андреј Лозаноски, СТК Триоги рејсинг Скопје

3.Васил Христов, Триатлет

Девојчиња

1.Ивелина Колишева, ТК Палашев, Пазарџик

2.Јоана Попова, Триатлет, Бугарија

3.Илина Станојевска, Триоги рејсинг

Деца 1

 Момчиња

1.Дорин Дашинов, Триатлет, Бугарија

2.Наум Ѓорѓијевски, Триоги Рејсинг Скопје

3.Георги Иванов, Триатлет, Бугарија

 Девојчиња

 1.Мирјана Тодоровска, Триоги Рејсинг Скопје

2.Миа Кајалиќ, ТК Тамиш

3.Иванина Пршева, Триатлет, Бугарија

Сподели