Лука Грашкоски го сруши рекордот – трет пат е победник на Македонската математичка олимпијада

Лука Грашкоски, матурант во Меѓународните училишта НОВА, е победник на Македонската математичка олимпијада, што се одржа на 19 мај на … Продолжи со читање Лука Грашкоски го сруши рекордот – трет пат е победник на Македонската математичка олимпијада