Разговор со Александар Русјаков, авторот на „Хотел меѓу две војни“ во библиотеката „Браќа Миладиновци“

Авторот на романот „Хотел меѓу две војни“, Александар Русјаков, ќе биде гостин на Градската библиотека „Браќа Миладиновци“ во Скопје, вечерва …

Ретки болести: Артрогрипоза

Месецот со најмалку денови во годината е посветен на луѓето со ретки болести. Со какви предизвиците и проблемите се соочуваат …

Никола Мартиноски го донесе космополитскиот дух и експресионистичките текови на Париската школа

Денеска се навршуваат 50 години од смртта на еден од основоположниците на современата македонска уметност Во една од најубавите традиционални …
UmnoMk